Archive and museum for the Flemish living in Brussels
Quick search
  • Search by collection
  • Search by site

Bezoek plannen

Hoe aanpakken?

Leeszaal
De leeszaal van het AMVB

Een archiefbezoek levert het meeste op na enige voorbereiding. De digitale leeszaal biedt de mogelijkheid om aan de hand van enkele praktische zoekinstrumenten de benodigde archieven en archiefstukken te traceren. Zo verkrijgt u via het collectieoverzicht algemene informatie over de collectie en de verschillende onderdelen. Dit overzicht geeft een eerste indicatie van waar u mogelijk de gewenste informatie kan vinden.

Via het archievenoverzicht kan u uw zoektocht verfijnen door na te gaan welke concrete verenigings-, persoonsarchieven en verzamelingen zich in onze collectie bevinden.

U kan ook via onze zoekmachine per trefwoord onze collectie doorzoeken. Indien er toegangen voorhanden zijn van specifieke archieven, vindt u deze eveneens in de digitale leeszaal. Deze overdrachts-, plaatsingslijsten en inventarissen geven een meer gedetailleerd inzicht in het archief en haar archiefbestanddelen en -stukken.

Praktisch

Het archief dat u interesseert of uw onderzoek in een beslissende plooi zal leggen is niet online beschikbaar? Geen zorgen, wij verwelkomen u graag in onze leeszaal. Toegang tot de leeszaal en het raadplegen van archieven is gratis. De leeszaal is open van maandag tot vrijdag tussen 9 en 16u. of op afspraak. Contacteer daarvoor de archivaris.

De sluitingsdagen van het AMVB in 2018 zijn: 1 en 2 januari, 2 april, 1 mei, 11 mei, 21 mei, 11 juli, 15 augustus, 1 en 2 november en van 24 december 2018 tot en met 2 januari 2019.